Συμμετέχουμε

σε κάθε δομή οργάνωσης της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης

 

Επικοινωνία

email: info[at]dkonstantopoulos.gr

Thursday, 10 September 2015 12:33

Γιατί ψηφίζω ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη

Γιατί το ΠΑΣΟΚ 

1. υπηρετεί την ένωση και συναδέλφωση όλων των Ελλήνων. Πρώτα ιστορικά δείγματα, η αναγνώριση της εθνική αντίστασης και η συμφιλίωση των πολιτών με τις ένοπλες δυνάμεις

 

2. συνέβαλε στον εκδημοκρατισμό στους θεσμούς και το κράτος. Πρώτα δείγματα, η διεύρυνση των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, η ψήφιση νόμου για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, ίδρυση ΑΣΕΠ αλλά και η αποκεντρωμένη διοίκηση του κράτους (Καποδίστριας, Καλλικράτης) και τα ΚΕΠ.

3. ενίσχυσε τους μη προνομιούχους της Ελλάδας των δεκαετιών του ’80 και του ‘90, κυρίως τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες μέσα από αυξήσεις μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθιέρωση της αυτόματης τιμαριθμικής προσαρμογής, την υιοθέτηση της μηνιαίας άδειας με αποδοχές για όλους, τη μείωση των ωρών εβδομαδιαίας εργασίας σε 40, την αύξηση των κατώτατων ορίων των συντάξεων (22% στο ΙΚΑ, 50% στο ΤΕΒΕ και 100% στον ΟΓΑ) και την αύξηση των αγροτικών πόρων στον προϋπολογισμό για να τονωθεί το αγροτικό εισόδημα.

4. εφάρμοσε εργατική πολιτική μέσα από μέτρα με φιλεργατικό περιεχόμενο, όπως ο ορισμός κατωφλιού 2% για τις απολύσεις των εργαζομένων, εξίσωση της αποζημίωσης των εργατών  λόγω απόλυσης με εκείνη των υπαλλήλων, θέσπιση συμμετοχής των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των δημοσίων επιχειρήσεων, κήρυξη παράνομης της ανταπεργίας, κατάργηση της «νόμιμης» απαγόρευσης της απεργίας, αύξηση αδειών. 

5. υλοποίησε κοινωνικές πολιτικές εγκαθιδρύοντας το κοινωνικό κράτος (ΕΣΥ, Κέντρα υγείας, ασφαλιστική κάλυψη αγροτών, βρεφονηπιακοί σταθμοί).

6. προώθησε την ισότητα των φύλων μέσα από την κύρωση διεθνών συμβάσεων για την προστασία της μητρότητας και κατά των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, τη θεσμοθέτηση της ισότητας των φύλων στις εργασιακές σχέσεις και τη συγκρότηση οργάνων για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας. 

7. έφερε στην κατατρεγμένη Ελλάδα τα ΜΟΠ, τα πακέτα Ντελόρ συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

8. άσκησε εξωτερική πολιτική με αλληλεγγύη και σεβασμό στη διαφορετικότητα των λαών.

9. έβαλε τη χώρα στο Ευρώ και συνέβαλε στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

10. σχεδίασε όλα τα Μεγάλα Έργα της σύγχρονης Ελλάδας: Αεροδρόμιο Σπάτων, Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Ρίο Αντίρριο, Μετρό, Τραμ, Αττική Οδός, Εγνατία Οδός και πολλούς άλλους περιφερειακούς αυτοκινητοδρόμους αλλά και την εισαγωγή του Βιολογικού Καθαρισμού.

Αυτά είναι μερικά σημεία από την ιστορία της μεγάλης αυτής Δημοκρατικής Παράταξης που πρέπει να κρατάμε ζωντανά στη συλλογική μας μνήμη.

 

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη 

γιατί το ΠΑΣΟΚ

 

1. το 2010 έκανε μια πατριωτική επιλογή να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ μέσα από τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών της χώρας.

2. το 2011 συνεργάστηκε υπέρ της δημιουργίας μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας προκειμένου όλοι οι Έλληνες να στηρίξουν ενωμένοι το έργο της Κυβέρνησης.

3. το 2012 πρότεινε Κυβέρνηση όλων των δημοκρατικών κομμάτων και Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης για το χρέος, πρόταση στην οποία σήμερα προσχωρούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

4. το 2012 πέτυχε ένα δραστικό κούρεμα στο ελληνικό δημόσιο χρέος και μια ριζική αναδιάρθρωση καθιστώντας το βιώσιμο.

5. από το 2011 συνεργάζεται με άλλα κόμματα προσπερνώντας ιδεολογικές και ιστορικές διαφορές για να καταφέρει η χώρα να βγει από το μνημόνια και να επιστρέψει στην ανάπτυξη. 

6. έχει τη γνώση και την εμπειρία να υλοποιήσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

7. εκφράζει τις προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου και μπορεί να συγκροτήσει τον πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Αναζήτηση βάσει ημερομηνίας

« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Γρήγορη πρόσβαση